UDRUZENJE DISTROFICARA CAZIN

Dobro došli na internet prezentaciju

organizacije osoba sa invaliditetom iz Cazina

REHABILITACIJA + EDUKACIJA + REKREACIJA = INTEGRACIJA

STRATEŠKI FOKUSI 2018 - 2023: INSTITUCIONALNO JAČANJE, SERVISI PODRŠKE, ZAPOŠLJAVANJE I ZDRAVSTVENA ZAŠTITA OSOBA SA INVALIDITETOM

Home News MENY POČETNA NOVOSTI UDRUŽENJE ČLANSTVO STRATEGIJA MEDICINA FOTO
29.05.2018.

NA PUTU JAČANJA KAPACITETA ZA ORGANIZACIJSKE STRATEŠKE FOKUSE ZAPOŠLJAVANJE I SERVISI PODRŠKE ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

Zapošljavanje i servisi podrške za osobe sa invaliditetom su naša dva glavna strateška fokusa koje smo stavili sebi u zadatak Strategijom udruženja 2018 - 2023 .

Kako bi smo se približili mogućnostima ispunjavanja strateških fokusa ispunjavanju ciljeva strategije pronalazimo mogućnosti za edukativno rehabilitativne pripreme u tom pogledu .

Pristupili smo mrežama nevladinih organizacija kroz koje možemo ispunjavat svoj cilj veoma isplativo jer kroz isto ispoljavamo 3 streteška fokusa i to institucionalno jačanje i osnaživanje kapaciteta, zapošljavanje i servisis podrške za osobe sa invaliditetom .

Pristupili smo dvijema mrežama i to "Udruženi možemo više" koalicija nevladinih organizacija za razvoj socijalnog preduzetništva u BiH, i mreži "Bosanski doktori za osobe sa invaliditetom u BiH" za razvoj servisa podrške s osvrtom na personalnu asistenciju .

Aktivno učestvujemo u radu obje mreže u samom početku prisustvovali smo radnom sastanku koalicije "Udruženi možemo više" i aktivno uzeli učešća i primili nova saznanja o ideji zapošljavanja osoba sa invaliditetom kroz modele socijalnog preduzetništva, a radnom treningu mreže "Bosanski doktori za osobe sa invaliditetom" stekli smo nova saznanja o načinima i mogućnostima otvaranja servisa podrške s osvrtom na personalnu asistenciju, za osobe sa invaliditetom.

Stečeno znanje i mogućnosti donosimo u svoj grad i stavljamo na raspolaganje osobama sa invaliditetom u svom gradu .

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
UDRUZENJE DISTROFICARA CAZIN


UMREŽANI SMO Fotografija Udruženje Distrofičara Cazin. Fotografija Udruženje Distrofičara Cazin. Fotografija Udruženje Distrofičara Cazin. Fotografija Udruženje Distrofičara Cazin. Fotografija Udruženje Distrofičara Cazin. Fotografija Udruženje Distrofičara Cazin. Fotografija Udruženje Distrofičara Cazin. Fotografija Udruženje Distrofičara Cazin. Fotografija Udruženje Distrofičara Cazin.
DOBRO DOŠLI
ŽELIMO VAM UGODAN BORAVAK NA NAŠIM STRANICAMA
Ovdje možete pronaći informacije o djelovanju naše organizacije
INFORMACIJA - EDUKACIJA
REHABILITACIJA - INTEGRACIJA
REKREACIJA

UDRUŽENJE DISTROFIČARA CAZIN
neprofitna NVO/NGO/OCD/OOSI
organizacija osoba sa tijelesnim invaliditetom iz Cazina

NAŠA MISIJA prepoznatljivost po angažiranju subjekata zajednice na poboljšanju statusa i standarda osoba sa invaliditetom,
kroz osnaživanje potencijala među osobama s invaliditetom pomognemo da i osobe s invaliditetom učestvuju u stvaranju zajednice univerzalnog dizajna i jednakih mogućnosti.

ZAJEDNIČKIM UDRUŽENIM DJELOVANJEM OSOBE SA INVALIDITETOM OLAKŠAVAJU EURO INTEGRACIJE SVOJE ZAJEDNICE PODRŠKA našim aktivnostima nije samo podrška potpunoj integraciji osoba s invaliditetom već je i podrška ubrzavanja naše zemlje u tokove Evropskih integracija, nemože BiH u EU bez nas osoba s invaliditetom.

ZAJEDNO UČINIMO NAŠU ZAJEDNICU SREDINOM UNIVERZALNOG DIZAJNA I JEDNAKIH MOGUĆNOSTI KROZ PODRŠKU UDRUŽENOM ORGANIZOVANOM DJELOVANJU NAJ SLABIJEM DJELU NAŠE ZAJEDNICE:
FINANCIJSKI na broj računa u KM (BAM) 3385202216770979 u UniCredit banci filijala u Cazinu, EKSPERTNO: potrebna nam je i podrška pravnika radi pružanja besplatne pravne pomoći osobama s invaliditetom, poznavaoci engleskog jezika radi profesionalnog prevoda naših prijedloga projekata prema potencijalnim donatorima, i drugim vidovima podrške doprinijet će te da zajedno stvaramo zajednicu jednakih mogućnosti.

KONTAKT: e-mail: udtica@net.hr ili na MOB Broj: +387 61 419 625


BROJAČ POSJETA
40291

utica

PODRŽALI SU NAŠ RAD :

Fotografija Udruženje Distrofičara Cazin.

PRATITE NAS :

Fotografija Udruženje Distrofičara Cazin. Fotografija Udruženje Distrofičara Cazin. Fotografija Udruženje Distrofičara Cazin. Fotografija Udruženje Distrofičara Cazin. utica

Nadamo se da Vam je boravak na našim stranicama bio koristan i ugodan

Za dodatne informacije kontaktirajte nas

e-mail: udtica@net.hr ili na MOB Broj: +387 61 419 625

UDRUŽENJE DISTROFIČARA CAZIN